Gedeponeerd op 01-08-2024 bij de Kamer van Koophandel onder nummer .
DEEL I: ALGEMEEN DEEL
Artikel 1. Algemeen
De onderstaande definities hebben in deze algemene voorwaarden de volgende betekenis:
“opdrachtnemer”: Structio Management Group B.V., (Kamer van Koophandel nummer 93302886) of een aan haar gelieerde rechtspersoon/onderneming.
“opdrachtgever”: de natuurlijke of rechtspersoon die aan opdrachtnemer een opdracht verstrekt ter zake de uitvoering van werken en/of het leveren van diensten en/of het leveren van goederen.
“overeenkomst”: de tussen opdrachtnemer en opdrachtgever gesloten overeenkomst ter zake de uitvoering van werken en/of het leveren van diensten en/of het leveren van goederen.
“project”: de opdracht en/of het werk omschreven in de overeenkomst.
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes, opdrachten, rechtsbetrekkingen en overeenkomsten, hoe ook genaamd, waarbij opdrachtnemer zich verbindt/zal verbinden om werkzaamheden te verrichten voor opdrachtgever.
Onder aanneming/uitvoering van werk(en) wordt in deze algemene voorwaarden, ter voorkoming van ieder misverstand, ook verstaan sloop- en/of demontagewerkzaamheden.
Indien de overeenkomst betrekking heeft op de uitvoering van werken is naast Deel I (Algemeen deel) het bepaalde in Deel II (Bijzonder deel, Aanneming van werk) van toepassing. Ingeval van tegenstrijdigheid prevaleert het bepaalde in Deel II.
Indien enige voorwaarde in deze algemene voorwaarden afwijkt van een voorwaarde in de overeenkomst dan geldt de in de overeenkomst opgenomen voorwaarde voor wat betreft de tegenstrijdigheid.
Deze algemene voorwaarden gelden ook voor eventuele aanvullende of vervolgopdrachten.
De toepasselijkheid van de algemene voorwaarden van opdrachtgever wordt door opdrachtnemer hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen.
Alle aanbiedingen door opdrachtnemer zijn vrijblijvend en gelden gedurende 4 (vier) weken, tenzij de aanbieding anders vermeldt. Opdrachtnemer heeft het recht een aanbieding binnen 3 (drie) werkdagen na aanvaarding daarvan te herroepen.
Een overeenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtnemer komt met inachtneming van deze algemene voorwaarden eerst tot stand door (1) ondertekening van de overeenkomst door opdrachtnemer en opdrachtgever, dan wel (2) de bevestiging en/of acceptatie door middel van een opdrachtbevestiging van opdrachtnemer, dan wel (3) de aanvang van de uitvoering van het project door opdrachtnemer. De overeenkomst geldt als volledig bewezen door (1) de door opdrachtnemer getekende overeenkomst, dan wel (2) de opdrachtbevestiging van opdrachtnemer, tenzij opdrachtgever binnen 5 (vijf) werkdagen na datum verzending van de opdrachtbevestiging schriftelijk zijn bezwaren aan opdrachtnemer heeft kenbaar gemaakt.
Iedere aanbieding of toezegging gedaan door een vertegenwoordiger van opdrachtnemer is alleen bindend voor zover opdrachtnemer dit schriftelijk heeft bevestigd. Mondelinge afspraken binden opdrachtnemer niet dan nadat en voor zover deze schriftelijk zijn bevestigd. Enkel de bestuurder van opdrachtnemer is bevoegd om opdrachtnemer te vertegenwoordigen.
Voor opdrachtnemer geldende termijnen zijn niet fataal, tenzij partijen in de overeenkomst uitdrukkelijk anders zijn overeengekomen. Een overeengekomen termijn gaat eerst in nadat de overeenkomst tot stand is gekomen en alle voor de uitvoering van de overeenkomst noodzakelijke gegevens in het bezit zijn van opdrachtnemer. Een overeengekomen levertijd/(uitvoerings)termijn wordt minimaal verlengd met het aantal dagen dat is verstreken tussen het moment van overeenkomen en het moment waarop alle voor de uitvoering van de overeenkomst noodzakelijke gegevens in het bezit van opdrachtnemer zijn gekomen.
Artikel 2. Prijs en betaling
Tenzij uitdrukkelijk anders is bepaald, is de in de overeenkomst vermelde prijs exclusief omzetbelasting.
Ingeval van een overeenkomst ter zake uitvoering van werken is de in de overeenkomst vermelde prijs gebaseerd op een continu bouwproces en prijspeil van lonen, materialen en dergelijke ten tijde van het moment van aanbieding van de overeenkomst door opdrachtnemer.
Ingeval van een overeenkomst ter zake van werkzaamheden anders dan uitvoering van werken wordt – tenzij in de overeenkomst anders is bepaald – de door opdrachtgever verschuldigde prijs berekend op basis van bestede tijd en gemaakte kosten, een en ander met inachtneming van de bij opdrachtnemer geldende uurtarieven.
Opdrachtnemer is gerechtigd te factureren conform het termijnschema in de overeenkomst. Ingeval een termijnschema ontbreekt is opdrachtnemer in ieder geval gerechtigd maandelijks te factureren.
Betaling door opdrachtgever dient te geschieden binnen 30 (dertig) dagen na factuurdatum. Overeengekomen betaaltermijnen zijn steeds fatale termijnen.
Eventuele bezwaren tegen een factuur dienen binnen acht (8) dagen na de factuurdatum schriftelijk gemotiveerd bij opdrachtnemer te worden ingediend; ingeval niet (tijdig) bezwaar wordt gemaakt, geldt de factuur als geaccepteerd.
Opdrachtgever is niet gerechtigd tot opschorting of verrekening van zijn verplichtingen.
Artikel 3. Verplichtingen opdrachtnemer
Opdrachtnemer is gehouden opdrachtgever te waarschuwen indien de door of namens opdrachtgever vervaardigde vraagspecificatie of de informatie, gegevens of goederen die opdrachtgever ter beschikking stelt of de wijzigingen die opdrachtgever opdraagt evidente onjuistheden bevatten of evidente gebreken vertonen. Opdrachtnemer is niet verder gehouden dan een globale toetsing en opdrachtnemer heeft geen verder strekkende waarschuwingsplicht.
Opdrachtnemer levert, behoudens specifiek overeengekomen normen en voorschriften, conform hetgeen opdrachtnemer redelijkerwijs mocht veronderstellen.
Artikel 4. Verplichtingen opdrachtgever
Opdrachtgever is verantwoordelijk voor zowel de tijdige verstrekking als de juistheid van de door of namens hem aan opdrachtnemer verstrekte inlichtingen, gegevens en beslissingen die nodig zijn om de overeenkomst naar behoren te vervullen.
Opdrachtgever garandeert opdrachtnemer dat de door hem ter beschikking te stellen gegevens, materialen, constructies en voorzieningen tijdig en op passende wijze aan opdrachtnemer ter beschikking worden gesteld, en wel zodanig dat opdrachtnemer haar werkzaamheden op de meest efficiënte wijze kan uitvoeren, bij gebreke waarvan opdrachtgever gehouden is de hierdoor veroorzaakte extra kosten aan opdrachtnemer te vergoeden.
Opdrachtgever zal documenten die opdrachtnemer bij de vervulling van de opdracht vervaardigt, tijdig beoordelen en na goedkeuring desgevraagd waarmerken.
Opdrachtgever deelt schriftelijk aan opdrachtnemer mee welke natuurlijke persoon of personen bevoegd zijn opdrachtgever te vertegenwoordigen. Tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen, zijn ieder van de directievoerder(s) en de projectleider(s) bevoegd om opdrachtgever te vertegenwoordigen.
Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de door of namens hem voorgeschreven constructies en werkwijzen, alsmede voor de door of namens hem gegeven orders, tekeningen, aanwijzingen en instructies.
Opdrachtgever is aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van gebreken in zaken (inclusief de (onder)grond), bouwstoffen of hulpmiddelen, die door hem ter beschikking zijn gesteld, dan wel door hem zijn voorgeschreven. Opdrachtgever is aansprakelijk voor schade die het gevolg is van door hem of in zijn opdracht door derden uitgevoerde werkzaamheden of verrichte leveringen.
Opdrachtgever draagt er zorg voor dat door derden uit te voeren werkzaamheden en/of leveringen, zodanig worden verricht dat hierdoor geen hinder ondervonden wordt door opdrachtnemer.
Opdrachtgever is ervoor verantwoordelijk dat (1) opdrachtnemer tijdig beschikt over de benodigde gegevens en goedkeuringen (waaronder (publiekrechtelijke) ontheffingen, vergunningen en dergelijke), (2) locaties waar werkzaamheden worden verricht tijdig beschikbaar zijn voor opdrachtnemer, een en ander met benodigde aansluiting op (nuts)voorzieningen, zoals elektriciteit, (drink)water, gas, perslucht, telecom en rioleringsaansluiting en (3) er deugdelijke gelegenheid is voor aanvoer, opslag en/of afvoer van bouwstoffen en hulpmiddelen. Het (laten) starten met werkzaamheden alvorens een goedkeuring onherroepelijk is, komt voor rekening en risico van opdrachtgever.
o Indien is overeengekomen dat opdrachtnemer zorg dient te dragen voor aanvragen van één of meer goedkeuringen (waaronder (publiekrechtelijke) ontheffingen, vergunningen en dergelijke), is opdrachtnemer tot niet meer gehouden dan tot het aanvragen daarvan. Het wel of niet verkrijgen van de goedkeuring(en) komt volledig voor rekening en risico van opdrachtgever.
Artikel 5. Wijzigingen en meerwerk
Wijzigingen in de overeenkomst, meer- en minderwerk daaronder begrepen, dienen schriftelijk tussen opdrachtgever en opdrachtnemer te worden overeengekomen. Meerwerk wordt door opdrachtnemer berekend op basis van de bij opdrachtnemer geldende tarieven.
Wijzigingen in de overeenkomst zijn geldig na schriftelijke bevestiging van opdrachtnemer.
Opdrachtnemer is gerechtigd om de prijs te verhogen indien blijkt dat de bij het aangaan van de overeenkomst opgegeven of bij latere orders vermelde hoeveelheden meer dan 5% (vijf procent) afwijken van de werkelijke hoeveelheden. De afwijking komt voor rekening van opdrachtgever.
Artikel 6. Oplevering en goedkeuring
Indien en voor zover de overeenkomst (mede) betrekking heeft op de uitvoering van werken, geldt het in dit artikel bepaalde.
Het werk wordt als opgeleverd beschouwd:
hetzij wanneer opdrachtnemer aan opdrachtgever kennis heeft gegeven dat het werk geheel of gedeeltelijk voltooid is en opdrachtgever het werk heeft goedgekeurd.
hetzij nadat een ingebruikneming heeft plaatsgevonden van (een gedeelte van) het werk, in welk geval het (dat gedeelte van het) werk als opgeleverd wordt beschouwd.
De ingebruikneming van een gedeelte van het werk wordt geacht geen invloed te hebben op de oplevering van andere gedeelten van het werk.
Goedkeuring wordt niet onthouden op grond van geringe gebreken welke kunnen worden hersteld binnen redelijke termijn en welke de ingebruikneming van het werk niet belemmeren.
Indien opdrachtgever het werk niet goedkeurt, is hij verplicht om dit onder schriftelijke opgave van redenen kenbaar te maken aan opdrachtnemer binnen 8 (acht) dagen na oplevering.
Opdrachtnemer is gehouden gebreken binnen redelijke termijn te herstellen.
Indien opdrachtgever niet binnen 8 (acht) dagen na de oplevering schriftelijk mededeelt of hij het werk al dan niet goedkeurt, wordt het werk geacht te zijn goedgekeurd.
Onverminderd de gehoudenheid van opdrachtnemer om zijn verplichtingen na te komen, vrijwaart opdrachtgever opdrachtnemer voor alle vorderingen van derden ter zake van schade die ontstaat als gevolg van het gebruik van gedeelten van het werk welke door opdrachtgever in gebruik zijn genomen, mits deze schade niet het gevolg is van gebreken die opdrachtnemer kende of had behoren te kennen.
Na de oplevering draagt opdrachtnemer voor het werk geen andere verantwoordelijkheid meer dan die welke hij uitdrukkelijk op zich heeft genomen.
DEEL II: BIJZONDER DEEL, AANNEMING VAN WERK
Artikel 7. Garanties en aansprakelijkheid
Opdrachtnemer garandeert dat de door haar verrichte werkzaamheden beantwoorden aan de overeenkomst en dat deze op zorgvuldige en deskundige wijze zijn uitgevoerd.
Opdrachtnemer is slechts aansprakelijk voor schade, die het directe gevolg is van opzet of grove schuld van opdrachtnemer of van door haar ingeschakelde derden.
De totale aansprakelijkheid van opdrachtnemer wegens een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst is beperkt tot vergoeding van directe schade tot maximaal het bedrag van de voor de overeenkomst bedongen prijs (exclusief BTW). Indien de overeenkomst hoofdzakelijk een duurovereenkomst is met een looptijd van meer dan één jaar, wordt de voor de overeenkomst bedongen prijs gesteld op het totaal van de vergoedingen (exclusief BTW) bedongen voor één jaar.
Aansprakelijkheid van opdrachtnemer voor indirecte schade, daaronder begrepen maar niet beperkt tot gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie, is uitgesloten.
Buiten de in lid 2 en lid 3 genoemde gevallen rust op opdrachtnemer geen enkele aansprakelijkheid voor schadevergoeding, ongeacht de grond waarop een actie tot schadevergoeding zou worden gebaseerd. De in lid 2 en lid 3 van dit artikel genoemde maxima komen te vervallen indien en voor zover de schade het gevolg is van opzet of grove schuld van opdrachtnemer of diens leidinggevend personeel.
De aansprakelijkheid van opdrachtnemer wegens een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van een overeenkomst ontstaat slechts indien opdrachtgever opdrachtnemer onverwijld en deugdelijk schriftelijk in gebreke stelt, stellende daarbij een redelijke termijn ter zuivering van de tekortkoming, en opdrachtnemer ook na die termijn toerekenbaar in de nakoming van haar verplichtingen tekort blijft schieten.
Voorwaarde voor het ontstaan van enig recht op schadevergoeding is steeds dat opdrachtgever de schade zo spoedig mogelijk na het ontstaan daarvan schriftelijk bij opdrachtnemer meldt.
In geval van schade veroorzaakt door een product dat door opdrachtnemer is geleverd, maar dat afkomstig is van een derde, is alleen de schadevergoeding verschuldigd die opdrachtnemer van de betreffende derde kan verhalen.
Artikel 8. Overmacht
Onder overmacht wordt verstaan elke van de wil van opdrachtnemer onafhankelijke omstandigheid - ook al was deze ten tijde van het tot stand komen van de overeenkomst voorzienbaar - die de nakoming van de overeenkomst blijvend of tijdelijk verhindert.
Onder overmacht wordt in ieder geval verstaan: oorlog, oorlogsgevaar, burgeroorlog, oproer, werkstaking, werkliedenuitsluiting, transportmoeilijkheden, brand, wateroverlast, extreme weersomstandigheden, epidemieën, pandemieën, overheidsmaatregelen, bedrijfsstoring bij opdrachtnemer, wanprestatie door leveranciers van opdrachtnemer, en stakingen bij toeleveranciers.
Tijdens overmacht worden de leverings- en andere verplichtingen van opdrachtnemer opgeschort. Indien de periode waarin door overmacht nakoming van de verplichtingen door opdrachtnemer niet mogelijk is langer duurt dan 90 (negentig) dagen, zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.
Indien opdrachtnemer bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen, is opdrachtnemer gerechtigd het reeds geleverde respectievelijk het leverbare deel afzonderlijk te factureren en is opdrachtgever gehouden deze factuur te voldoen als betrof het een afzonderlijke overeenkomst.
Artikel 9. Toepasselijk recht en geschillen
Op alle overeenkomsten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
Alle geschillen welke tussen opdrachtgever en opdrachtnemer mochten ontstaan naar aanleiding van hun overeenkomst dan wel naar aanleiding van nadere overeenkomsten en andere handelingen in samenhang met de onderhavige overeenkomst, zoals bijvoorbeeld onrechtmatige daad, onverschuldigde betaling en ongerechtvaardigde verrijking, zullen bij uitsluiting worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waarin opdrachtnemer haar statutaire zetel heeft.
Structio Management Group
Vanadiumweg 11, 3812 PX Amersfoort
Structio Management Group B.V. © 2025
Sitemap | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Powered by: MeerSucces.Online
Navigatie
Diensten
Bedrijf
Connect
Contractmanagement
Duurzaamheid & innovatie
Vergunningen en Compliance
Structio Management Group
Vanadiumweg 11
3812 PX Amersfoort
KvKnr: 93302886
BTWnr: NL861120541B01
Structio Management Group B.V. © 2025
Sitemap | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Powered by: MeerSucces.Online